BADRUMSDRÖMMAR

Hög tid att skriva om våra badrumsval! Detta har, som mycket annat, inte varit enkelt. Beslut som vi kommer få leva med under lång tid blir såklart otroligt svåra och vi har vägt varje beslut på vågskål och alltid med en budget att tänka på, annars hade det känt enklare att kunna välja VAD MAN VILL!

I det stora badrummet, det som vi kallar familjebad eller barnens badrum har vi valt att ha stor kommod, badkar, dusch, handukkstork och WC. Vår plan om tvättnedkast fick vi tyvärr gör avkall på då vi spegelvände badrummet pga stammar och en herrans massa andra anledningar.

Hela huset går i mjuka naturnära toner och drömmen om att ha äkta kalksten i badrummen var just det, en dröm. Där fick vi hitta rimliga alternativ för att känna att det blir ekonomiskt försvarbart i sin helhet.

Så här ser tankarna av några material och färger ut som vi jobbat efter!

Och eftersom jag vet att jag kommer få massor av frågor kring inköpsställen så länkar jag här direkt!

Så när det kommer till klinkern har vi valt att komma så nära gotländsk kalksten som möjligt och då föll valet i detta badrum på Norrvange light grey. En klinker som inspireras av den äkta kalkstenen på norra Gotland och som vi båda tycker är väldigt fin! Ihop med Norrvange kommer vi blanda upp med vitt 15×15 kakel.

Inspobild

Klinkern kommer från Bricmate och här hittar ni länk till klinkern som finns hos mitt happyplace Snicken på Gotland (som också levererar till hela Sverige!) Vi kommer att ha 30×60 cm plattor och pass på, för exakt just nu har Snicken kampanj på denna klinker!

Precis som vi hade i vårt badrum i Sollentuna så kommer vi även denna gång att måla sista biten av väggen och upp i taket. Här har vi valt Jotuns våtrumsfärg (för att den har den mattaste glansen man kan ha i våtrum). Som vanligt provmålade vi med massa färger, men landade tillslut på Sheer Grey.

Såhär gjorde vi urvalet av de färger vi skulle provmåla med, alltid med en unge på armen.

Vägghäng-WC, spolknapp och duschdörr kommer från Geberit och Ifö, vi gillar deras släta enkla design med hög kvalitet utan krusiduller!

Glasdörren kommer att vara i klarglas, 90 cm och gå att vika mot väggen. Duschdörren heter Stella och WC spira Art. En sån där smart toa utan spolkant (amen 🙏🏻)

Ok, vi fortsätter… bakom WC och kommod kommer vi att ha en inbyggd hylla med en STOR, alltså JÄTTESTOR spegel med tre fina små lampor infällda. Och kommoden då, vad blev det? Vet på riktigt inte HUR många sketans varv vi dragit kommod frågan, både size, färg och leverantör. Tillslut blev det denna! Ett cleant och stilrent dubbehandfat med tunn porslin, 120 cm bred och vit. Kanske trist men vit än ju ändå vit?! Denna fina kommod kommer från Bathlife och finns att hitta här i färgerna grå, svart och vit.

Hjälp, vad har jag glömt?! JO BADKARET!! Kanske det viktigaste av allt! För OJ OJ OJ vad vi längst efter badkar, eller barnen☺ Men också vi, för vår placering av dusch/badkar gör att ungarna kan bada och vi duscha samtidigt typ.. och utan i badrummet är så stor att den fjärde kan dansa i mitten 💃🏼.

Badkaret är från Bathlife även det och heter Lugn, alltså bara det. Tappa upp ett bad och ligga där i lugn och ro. Målbild! Badkaret är så fint!

Smådetaljer som handdukstork, handuksknoppar och toarullehållare kommer från Smedbo (som bl.a. också finns på Snicken). Gillar handdukstorken mycket, enkel, flera krokar och nätt!

Puh!! Jag tror det var alles!! Har jag glömt något- hojta! Resultatet kommer jag såklart att visa upp men följ även resan dit i Story!🙏🏻

Inlägget BADRUMSDRÖMMAR dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *