Billy i ny kostym

För er som följer mig på instagram så har ni redan sett att vi har gjort ett nytt ikeahack. Tidigare hade det här rummet 2st malmbyråer från IKEA som vi också gjorde om. Ni kan läsa mer om det i mitt tidigare inlägg. Men nu har vi alltså gjort ett nytt hack.

Denna gång hade jag en rulle med rottingväv som jag inte helt bestämt vad jag skulle göra med. Älskar rotting och tycker det är så himla snyggt i möbler. Efter lite research hos bl.a Susan Törnqvist och bläddrande i boken 99 Hacks av Monica Karlstein så bestämde jag mig. Det fick bli ett Billy-hack denna gång!

Så vi köpte 3 sektioner Billy i färgen svartbrun och även luckor (Oxberg) i samma färg. Ricky sågade ur mittpartiet på luckorna och därefter fyllde jag i med lite svart färg där han hade sågat. Efter det klippte vi till rottingväven i passande storlek och använde en häftpistol för att skjuta fast väven med. Det var verkligen inte svårare än så.

Nu skulle man alldeles säkert kunna göra någon snyggare lösning på baksidan för att täcka den råa kanten. Men jag är inte så petig så vi kommer att låta det vara såhär.

Jag fick lite olika frågor på Instagram, bl.a var vi köpt rottingväven. Den hittade jag här på Specialbeslag. Den svarta färgen jag använda för att fylla i på luckorna är en mattsvart heltäckande färg som vi hade hemma. Det hade säkert funkat med svartbets också, men då kanske man får måla flera gånger. Jag målade bara 1 gång och det funkade bra.

Har ni fler frågor är det bara att kommentera här i inlägget eller på skriva till mig på instagram.

Hoppas ni gillar vårt nya hack! Ha en fin kväll!

Kram /J

Inlägget Billy i ny kostym dök först upp på Josefine Gunhamre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *