NY VECKA NYA MIDDAGAR

Många vill att jag fortsätter dela med mig av vad vi planerar för middagar på vardagarna och det för jag så gärna! Så här ser veckans käk ut!

FISKSOPPA, denna är en gammal favorit som jag inte tror att vi gjort sedan förra hösten. Vi brukar ha potatis, färsk lax, rotselleri, morötter, fänkål, gullök. Det behövs också krossade tomater, ett litet paket philadelphiaost, dutt av äppelcidervinäger.

Hacka lök, strimla fänkål, skör rotselleri, morot och potatis o tärningar. Fräs upp detta i het olja och pressa ner en vitlök och häll i 1 tsk vinäger. Rör ner krossade tomater, 5 dl vatten, en grönsaksbuljong och låt sjuda 15 min. Tillsätt färskosten och låt sjuda ytterligare 5 min. Lägg i laxen sista 5 minutrarna innan servering.

KÖTTFÄRSSÅS OCH SPAGGE, aldrig fel och går allltid hem. Jag brukar göra en simpel tomatsallad till med olika färger på tomater och basilika dressat med olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar. Brukar dutta på lite balsamvinäger också. Pricken över i:et är såklart massa riven parmesan över 👌🏻

SESAMNUDLAR MED HONUNGSKYCKLING ett för oss bytt recept från bästa Jennie Walldéns nya kokbok. Vi älskar dessa smaker så det ska bli kul att testa! Här är länk till receptet.

CITRONPASTA med HALLOUMI, en av mina bästa rätter! Här är länk till receptet.

BAO återigen ett recept från Jennie och dessa baos har jag käkat på hennes restaurang Namu i Malmö och är TO DIE FOR!! Så, nu testar vi receptet på egen hand!

Hoppas detta ger er inspiration för veckan!

Inlägget NY VECKA NYA MIDDAGAR dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *