STORA BADRUMMET

Dags att uppdatera er lite på renoveringsfronten igen för nu är det slutspurten och hantverkarna kör fullt blås! Jag får så mycket frågor om alla val, färger, mattor, badrum, kök osv, så kul!

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera här, har helt enkelt haft fullt upp med allt annat och därför lagt mest krut på story. Men nu ska jag sammanställa allt kring vårt stora badrum här!

Så när det kommer till vårt stora badrum har vi tänkt mycket enkelhet, att det ska vara tacksamma val för smuts som inte syns direkt, enkelt att torka av, enkelt att duscha samtidigt som barnen badar och att alla har gott om plats när hela högen ska in och greja samtidigt. Jag vill ha en plats där barnen kan leka i badkaret och jag kan kombinera det med egentid i form av att lägga en mask eller ta ett fotbad.

Här inne ville vi ha en tidlös känsla som flirtar med Gotland och dess natur. Valet av klinker kändes därför självklart. Bricmates serie Norrvange som är en imitation av den äkta gotländska kalkstenen. Äkta hade såklart varit sweet, men väldigt dyrt😅. Detta är Norrvange light grey, den finns tex på kampanj hos vår gotländska återförsäljare, Snicken, just nu. Vi har valt 60×30 i tegelstenssättning på golv och en hel vägg upp. Resten är klassiskt 15×15 cm kakel, vitt blankt. Mot taket så går vitt, Norrvange och spegel i en linje. Över den har vi valt att måla med våtrumsfärg för att ge lite dynamik. Färgen är från Jotun och heter Sheer grey.

När det kommer till fog så lånade vi hem en fogsnurra från Snicken med massa kulörer att testa sig fram. Märket Konradssons kakel och färgen hette Cerafill grey. Det är en färg som är matt, alltså ingen pärlemognister i.

Duschväggen som bara kan anas i bakgrunden (älskar att den är så diskret) är en duschdörr från Ifö och heter Stella. En smäcker, diskret dörr i klarglas. Vi valde dörr här för att kunna trycka in den mot väggen när den inte används men troligtvis så kommer den mest stå öppen då badrummet ändå är så rymligt och luftigt.

Spegeln är måttbeställd och anpassad efter ”hålet” i väggen. I spegeln sitter tre lampor från Flos. Många undrar hur de är fästa. Man kan göra på olika sätt, antingen bygga ut en distans från väggen eller fräsa in fästena i väggen. Vi har det sistnämnda för att inte stjäla ytan från hyllplanet under.

Handdukstorkarna är två nätta långa, lätt rundade handdukstorkar med tre krokar vardera. Dessa kommer från Smedbo och kallas för träd. Därifrån har vi även beställt handdukskrokar och toalettpappershållarna.

Kommoden har vi haft stort huvudbry kring. Vi har velat mellan dubbelhandfat (120cm) eller ett stort (100cm). Jag ville gärna ha en grå kommod men upplevde att de gråa färgerna aldrig lirade med light grey klinkern. Den enda som var klockren var drömkommoden från Haven. Jag hade lääänge suktat efter denna! En svensktillverkad kommod med spot on design och känsla med stort handfat och smidiga insatser. Älskar!! Handtagen ingår i Havens egna märke och man kan välja bland några noga utvalda alternativ. Vi beställde såklart våran kommod på Snicken!✌🏻

Vi har valt vägghängda toaletter på samtliga tre toaletter, dels för att det känns nättare men det har också passat väldigt bra i vår idé kring badrummet uppbyggnad. Alla våra toaletter kommer från Ifö och är utan sk. spolkant. Dvs man slipper den där kanten som man aldrig kommer åt att rengöra och har helt enkelt en nästintill slät toalett invändigt. Den heter Spira art. Ifö har också en uppsjö av spolknappar att välja på! Här inne valde vi en blank/mattkromad variant.

Hoppas inlägget var till glädje!

Matilda

Inlägget STORA BADRUMMET dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *