LINSGRYTA

Så, äntligen kommer här receptet på linsgryta vi åt till middag i onsdags. En snabb och enkelt rätt som vi alla gillar. Och för den som vill börja käka mer veg så är detta ett bra alternativ! Receptet har jag hittat hos Ica, så inget jag kommit på själv:)

Du behöver: En burk kokosmjölk, en gullök, en vitlök, 2 dl röda torra linser, grönsaksbuljong, tomatpuré, koriander, tomat och halloumi.

Hacka och stek löken i rikligt med olivolja, klicka i ca 2 msk tomatpuré och pressad vitlök, låt fräsa ihop. Häll över kokosmjölk, addera linserna och 5 dl vatten, lägg i en grönsaksbuljong. Låt koka ca 10 min. Krydda med salt och peppar. Jag brukar dessutom hacka i en näve koriander direkt i grytan, bara för att det är så gott!

Stek halloumi och dela lite goda småtomater och lägg på. Toppa med koriander! Serveras med fördel till ris.

Hoppas det smakar!

Inlägget LINSGRYTA dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *