HALLFÖRVARING

Nu ska jag äntligen dela hur vi gjort med vår hallförvaring i huset. När jag i story visade hur vi målade in ram och dörr i samma färg som väggarna fick jag hur mycket frågor som helst.

Så här ser alltså våra färdiga skjutdörrar ut i hallen, vi hade en tillfällig lösning med målas mdf innan dessa måttbeställda dörrar kom.

En utmaning vi haft i vår hall är att det finns få ”rena” väggar. Det är dörrar, öppningar och trapp åt varje håll och därför var en vägghängd spegel inget alternativ. Och finns det något sämre än att inte ha en STOR spegel i hallen. Tror faktiskt inte det!

Min önskan var att hitta en spegel helt utan ram, alltså bara ett HELT spegelglas, men efter intensivt googlande under längre tid fick vi ge upp den tanken och började istället leta efter en hel spegel med med så tunn ram som möjligt. Ovan ser ni resultatet!

Detta är skjutdörrar på Lundbergs sortiment, de heter Switch och på deras hemsida kan man bygga ihop som man vill ha det både med höjd, bredd och färg. Planeringsverktyget hittar du här. Jag trodde detta skulle bli ett så stort projekt, bara att få upp men alltså monteringen gick på knappt en timma (då demonterade vi dessutom det gamla hemmagjorde dörrarna inkl skenor!). Dörrarna är mjukatängande och spegeldörren lite tung, så Ture får inte upp den, vilket vi tycker är toppen:)

Invändigt då, hur har vi löst det där? Ett metallsystem, även det från Lundbergs där vi byggt ihop utifrån de behov i har. Man fäster en bärlist som man sedan hänger lodräta väggskenor på som du sedan hänger på den inredning du vill ha. Vi tycker det är bra med backar för barnens vantar, mössor och plock och en långt hänge där dom själva når sina jackor.

Längst med hela garderobsöppningen går trådhyllor för skor och ett hyllplan över backar och hänge för både bättre stabilitet men också för att ställa ex väskor eller kepsar på.

De två större backarna är för Iris och Ture där når de sina egna saker enkelt och den lite mindre lägger jag och Johan typ nycklar, solbrillor, tumstock osv, sånt som vi vill ha nära tillhands.

Lådorna sitter på skenor med hjul som gör det enkelt att dra in och ut och stången för häng har vi valt ett fästen direkt på konsolen för att spara plats, otroligt praktiskt!

Så hur gjorde vi med målningen nu då? Jo, vi gjorde det väldigt enkelt, på den heltäckande dörren slipade vi först med lätt sandpapper, så lätt att det inte blir repor eller ”mönster” efter. Och eftersom ytan är ganska tunn så får man vara försiktig. Därefter tejpade vi spegelglaset och sen målade vi helt enkelt rakt på, allt utom golvskenan, i samma färg som våra hallväggar. Vi målade med snickeri-och metallfärg, alltså en kombo. Färgen kommer från Beckers och heter Dimma.

Många frågade mig ”håller det”? Jag är en sån som alltid testar och det värsta som kan hända är att det flagnar och man får göra om det. Men hittills ser det väldigt fint ut och dörrarna drar vi i dagligen. Skulle man fråga på en färghandel skulle dom säker säga, nej nej, det funkar inte! Men kör ändå, testa! Lycka till!

Inlägget HALLFÖRVARING dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *