laga jeans – fickor och förstärkt knapphål

I somras hade pappa sorterat ut bland sina byxor och innan de skänktes vidare kollade jag igenom högen och hittade ett par gamla Levis jag ville ha. De har ju varit med ett tag vilket syntes bland annat vid fickorna och knapphålet. Idag tog jag tag i att försöka lappa ihop där det var som värst. På fickan klippte jag först bort allt löst bös, och rotade fram en restbit svart tyg som jag klippte till som ett kantband, som jag bara kunde vika över de fula kanterna på fickan och sy fast för hand. Och lagningen blev ju faktiskt väldigt diskret om jag får säga det själv! Det hade jag inte riktigt förväntat mig.

Knapphålet blev inte alls lika snyggt men tänker att det inte behöver va så himla snyggt heller. Även här klippte jag först bort det som fransat sig, och förstärkte det sedan genom att sy langettstygn runt hela knapphålet. Håller forhoppningsvis ett tag!

Inlägget laga jeans – fickor och förstärkt knapphål dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *