virkade och tovade påskägg


Virkade ägg, före tovning

 

Halloj! Jag har tovat ull! och virkat miniägg innan dess! Jag följde denna YT-video och alltså jag VET ju att jag inte pallar små pilliga grejer men kunde ändå inte låta bli att svära mig igenom de första äggen för de e ju så söta. Och efter ett par ägg gick det faktiskt lättare. Men att starta en virkning, dvs innan man lixom får något ordentligt att hålla fast i? SVÅRT!

Jag fyllde mina påskägg med resttyg, och sen så ville jag också prova att tova dom. Googlade runt för att se hur man gick till väga och såg att man kunde köra i tvättmaskinen – men såklart fanns ingen tvättid i söndags, så då fick det bli tovning för hand. Jag hittade denna sida och körde en liknande variant: ljummet vatten + en skvätt såpa i en bunke, stoppade in ett ägg i en tesil och vispade runt, länge och väl. Tog upp ägget ur tesilen och gnuggade det utanpå tesilen ett tag, lade in det igen och vispade runt. och upprepade tills jag fick önskat resultat. Tid tog det! Men som jag ville blev det! också perfekt metod för att dölja ojämna maskor.


Virkade ägg, efter tovning

Inlägget virkade och tovade påskägg dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *