skjorta + shorts av secondhandgardin

Nuuu har jag också sytt en skjorta av gardinen jag hittade på Stadsmissionen Alelyckan! Matchas förslagsvis såhär, med mina shorts som var förra syprojektet :)). TYVÄRR blir mina knapphål väldigt ojämna och fula – jag vet inte riktigt vad som är fel, för det har funkat felfritt tidigare. Nu är det som att sömmen fastnar i tyget och bara står och tuggar om jag inte drar i tyget, vilket ju gör att det blir ojämna stygn… Nån som har en tanke? Annars får maskinen nog åka in en sväng hos Mönldals symaskiner för felsökning.

Nåväl! Detta tänkte jag skulle bli mitt bidrag till Sypeppens majtema som är ”på djupet” – jag har ju ritat om både shorts- och skjortmönstret som jag gjorde när jag sydde detta set, och det är ju att gå på djupet och riktigt grotta ner sig i vart justeringarna ska vara. Jag har bland annat förlängt skjortmönstret och gjort det lite mindre på bredden. Shortsmönstret har även det blivit mindre över rumpan (på gräääänsen till för litet – japp, det får bli en tredje justering. nån gång) och sytt på en mycket bredare resår i midjan. Knapparna är förresten i pärlemor, köpta secondhand från Tradera.

Inlägget skjorta + shorts av secondhandgardin dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *