ljuslyktor av secondhandglas

Inte mycket sommarväder i sikte denna semester – då får man skapa något inomhus! Likt både @n.andrachans och @dnilva var jag också sugen på att måla glas. Jag köpte på mig dessa cylinderformade glasljuslyktor på olika loppisar, rotade fram mammas akrylfärg och började experimentera. Från början hade jag en tanke om att måla med pensel och dutta med svamp. Men det slutade med att jag blandade lite olika färger i en mugg, spädde på med en skvätt vatten, blandade runt lite slarvigt och hällde i blandningen i cylindrarna och snurrade dem så att färgen täckte hela insidan. Sedan fick de torka, och under torktiden vände jag på lyktorna ibland  för att inte all färg skulle samlas i botten/rinna ut, och så blev det ju lite häftigt rinnig effekt i färgen.

För ett första försök får de väl ändå godkänt!

Inlägget ljuslyktor av secondhandglas dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *