klänning av secondhandgardin

Denna klänning blev klar till slut! Detta tyg, som är en secondhandgardin från Stadsmissionen, var verkligen en utmaning att sy i – tunt, halkigt och bösigt. Bara att sicksacka kanterna och sedan klippa bort alla utstickande små textilfibrer tog väl en dag… typ! Så, för att dölja de fula sömmarna gjorde jag både franska sömmar (axelsömmarna) och sydde in ärmsömmarna i snedslå. och så fållade de flesta kanter också. pjuh!

Jga återanvände mönstret jag ritade till denna klänning, som också är en see throug, men ändrade ärmar och halslinningen.

Jag vill alltid ha fickor på mina plagg, men med denna kändes det övermäktigt, så jag hoppade faktiskt över det. Den får klara sig utan! Nu ska jag bara sy en underklänning till den också, så får vi se när den kan invigas. ska bli så skönt att sy i vanligt hederligt bomullstyg igen!

Inlägget klänning av secondhandgardin dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *