tutorial: julgransdekorationer i återanvänt läder

Inför jul har min kreativitet historiskt sett alltid varit på topp. Det finns ju så mycket man kan skapa med enkla medel! Olika dekorationer till både gran, julklappar och hemmet, gåvor att ge bort och kort att skicka. I år har inte kreativiteten slagit till lika hårt av diverse anledningar, MEN, några nya dekorationer till granen har knåpats!

Dessa är gjorda i läder jag köpt på mig secondhand. Tråden är inte secondhandad, utan snodd från min killes stash – detsamma gäller designen, jag tror att vi alla har stött på denna typ av hantverk i skolan eller liknande, ofta gjorda i papper. Men detta är min variant på detta klassiska julpynt!

Vill du göra likadana? Du behöver:

– Material att skapa i (läder, papper, tjockare tyg osv, något har du säkert hemma)
– Tråd (jag använde vaxad lädertråd, men vanlig tråd funkar)
– Något att skära/klippa ut remsor med
– Håltång

– Klipp/skär ut 5 remsor. Måtten på mina är: 1 st 4cm, 2 st 5 cm och 2 st 6,5 cm. Alla är 8 mm breda.

– Stansa hål i båda ändar på samtliga remsor

– Knyt ihop samtliga remsor på ena sidan.

– Gör samma sak på andra sidan, och knyt en upphängningsögla.

Finito! Gör så många du orkar och häng sedan upp till allmänn beskådan.

Inlägget tutorial: julgransdekorationer i återanvänt läder dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *